maandag 12 oktober 2009

websites helpen leraren

Kurt Meuleman heeft samen met programmeur David Cumps de vzw lerareninfo.be opgericht. Vijf websites bieden leraars uit heel West-Vlaanderen een waaier van hulpmiddelen.

De jongste telg is lerarenkalender.be, een verzamelplaats voor alle buitenschoolse initiatieven en activiteiten voor leraren. Lerarekalender.be voorkomt dat leraren via verschillende kanalen naar interessante, vakgerichte of vakvoerschrijdende nascholingen en activiteiten moeten zoeken. Deze site geeft bovendien een overzicht van alle vakanties en vrijde dagen voor de komende vijf jaar.

Verder is er ook een lerarenblogs.be, een groepsblog waarin schrijvers kritisch, actueel, informatief en ludiek hun kijk op het onderwijs verwoorden. Er is ook nog ene lerarenforum.be. Deze site telt 15.000 leden.
Lerarenlinks.be bevat 3.000 nuttige onderwijssites. Alle links die er in staan zijn geest door vakleerkrachten. Tenslotte is er nog een lerarentools.be, die een bijdrage levert tot het gebruik van multimedia in het onderwijs.

Met vriendelijke groet
Mr.Jack

3 opmerkingen:

popeliere zei

Hoge bruikbaarheid, waarvoor dank!

lieve zei

absoluut heel interessant!!!
klascement is ook iets om vooral te doen!
merci yann!

Thomas zei

Juw Yack

Ik heb de link opgenomen bij linke boel in de blog.

Ik gebruik ook vaak klascement. Ik heb deze zomer alles van onze project 'wereldaidsdag' in pdf gezet en dan proberen op de site te krijgen maar het ging niet. Misschien binnenkort nog eens proberen!

Blog Archive